Graphic Stories Cyprus | Οι γραφιστορίες παίρνουν ζωή!




Μέσα από τις σελίδες του πολιτιστικού ένθετου «Παράθυρο», της εφημερίδας «Πολίτης», οι «Γραφιστορίες» αρχικά θέλησαν να δώσουν το στίγμα της γραφιστικής στην Κύπρο και στη συνέχεια να έρθουν σε άμεση επαφή με την κοινότητα των δημιουργικών ανθρώπων του κλάδου. Από την αλληλεπίδραση αυτή διαφάνηκε η ανάγκη αλλά και η ισχυρή θέληση των επαγγελματιών του χώρου της οπτικής επικοινωνίας για την ανάληψη πρωτοβουλιών, την πραγματοποίηση εκθέσεων, συνεδρίων και γενικότερα δράσεων που θα προωθούν την αξία της οπτικής επικοινωνίας στο ευρύ κοινό, αλλά παράλληλα θα συμβάλουν και στην καλλιέργεια επαγγελματικής ενσυναίσθησης. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της υλοποίησης μιας Συνάντησης Γραφιστών και Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας, στην Κύπρο, υπό την επωνυμία «Graphic Stories Cyprus».

Το Graphic Stories Cyprus φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφορμή για συνάντηση και αλληλεπίδραση των σχεδιαστών της Κύπρου και του εξωτερικού σε ετήσια βάση και παράλληλα ένα σημείο αναφοράς για τον χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Η Κύπρος, στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, υπήρξε ανέκαθεν σημείο συνεύρεσης πολλών και διαφορετικών πολιτισμών, ενώ παράλληλα διετέλεσε το κοινό σημείο συνάντησης ιδεών, γλωσσών, παραδόσεων και τεχνών. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια άνθιση στον τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών και της οπτικής επικοινωνίας, τόσο από πλευράς ενδιαφέροντος των νέων που θέλουν να εκφράσουν το δημιουργικό τους ταλέντο όσο και από πλευράς επαγγελματιών που αναζητούν νέους τρόπους έκφρασης και προβολής τόσο στον εγχώριο όσο και στον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο.

Οι διοργανωτές και δημιουργοί του Graphic Stories Cyprus, Αγγελική Μιχαλοπούλου-Καρρά και ο Μίλτος Καρράς, έθεσαν ως στόχο και σκοπό του φετινού Graphic Stories Cyprus τη μετάδοση γνώσεων και εξειδικευμένης τεχνικής κατάρτισης καθώς και τη διερεύνηση των σύγχρονων τάσεων του graphic design. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν διαλέξεις και εξειδικευμένα workshops από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες σχεδιαστές, που έχουν ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και ιδεών αμφίδρομα μεταξύ ομιλητών και κοινού.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 80 από τις καλύτερες αφίσες που προέκυψαν από τους τρεις διαγωνισμούς του International Reggae Poster Contest, στον οποίο συμμετείχαν, συνολικά, περισσότερες από 3.000 αφίσες από 95 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τους Michael Thompson και Μαρία Παπαευσταθίου με στόχο την προώθηση της Reggae μουσικής και την υποστήριξη του Alpha Boys School. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από Reggae πάρτι με τη σφραγίδα επιτυχημένων dj της reggae σκηνής.

Η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερο χώρο φιλοξενίας από αυτόν της εφημερίδας «Πολίτης» στο κέντρο της Λευκωσίας, στο γεμάτο μνήμες κτήριο των Τυπογραφείων Ζαβαλλή, όπου όπως σημειώνει και ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Πολίτης», κ. Διονύσης Διονυσίου, “για μισό αιώνα γραφόταν μέσα από τις εφημερίδες η ιστορία του τόπου”. Ο χρόνος διεξαγωγής της διοργάνωσης θα είναι το τριήμερο 6-8 Μαρτίου 2015.

Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι δωρεάν. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων θα μπορούν να γίνουν κρατήσεις θέσεων ηλεκτρονικά μέσα από το site της διοργάνωσης, στο οποίο θα παρουσιαστεί και το αναλυτικό πρόγραμμά του τριημέρου μαζί με περισσότερες πληροφορίες. 

Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: www.graphicstoriescyprus.com


Graphic Designer | aggeliki.mk@gmail.com
"Πολίτης της Κυριακής" | "Παράθυρο" 18.01.15
#Γραφιστορίες #022



 

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!