Toolkit Startup 2

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Toolkit Startup, η συνάντηση νέων γραφιστών, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, από 23 έως 26 Απριλίου 2015. Σκοπός της συνάντησης είναι η μετάδοση πρακτικών γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης πάνω στην οπτική επικοινωνία και τη γραφιστική, ως απτή βοήθεια για σπουδαστές και νέους επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πέντε workshops πάνω στο editorial illustration, τον σχεδιασμό mobile apps, τη διαδικασία του pitch στον πελάτη, κ.α., καθώς και έξι ομιλίες που καλύπτουν θέματα από το θεωρητικό (πολυμάθεια και συνέργεια) ως το καθαρά πρακτικό (διαχείριση χρώματος). Όλοι οι ομιλητές και workshop moderators είναι έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου.


Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί και σειρά εκθέσεων έργων οπτικής επικοινωνίας. Το Design Toolkit, διοργανωτής φορέας της εκδήλωσης, κάλεσε γυναίκες γραφίστριες απόλη την Ελλάδα να σχεδιάσουν αφίσες με θέμα την ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Στόχος της έκθεσης είναι, μέσω της οπτικής επικοινωνίας και του design, να συμβάλλει στη δημιουργική ανάδειξη ενός σοβαρού κοινωνικού θέματος και στην ενημέρωση του κοινού. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «W/Design4Life - Σχεδιάζουμε για τη Ζωή» και πραγματοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης. Η έκθεση, στην οποία έχω τη χαρά αλλά και την τιμή να συμμετέχω, θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Tabya, από τις 23 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου 2015. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 23 Απριλίου, στις 7:30 το βράδυ.



Το κοινό που θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και μία ακόμη έκθεση που υλοποιείται με την πολύτιμη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την έκθεση αφίσας Poster for Tomorrow "Δικαίωμα στην Εργασία". Το Poster for Tomorrow είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας με έδρα τη Γαλλία που κάθε χρόνο διοργανώνει ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό αφίσας πάνω σε ένα επιλεγμένο θέμα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Για το 2014, η έκθεση είχε θέμα το "Δικαίωμα στην Εργασία" δηλαδή το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να μην αντιμετωπίζει στον χώρο εργασίας διακρίσεις λόγω φύλου, ηλικίας, ή εθνικότητας, και να εισπράττει δίκαιη μισθολογική αμοιβή για την εργασία του. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει τη σημασία αυτού του δικαιώματος για την προστασία από φαινόμενα όπως η παιδική εργασία, οι εργασιακές διακρίσεις και η εκμετάλλευση σε οποιαδήποτε μορφή. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 24 Απριλίου ως 2 Μαΐου 2015 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 24 Απριλίου, στις 8:00 το βράδυ.



Ένα εξαιρετικά επίκαιρο κοινωνικό πρόβληματο Bullyingείναι το θέμα μιας ακόμη έκθεσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φετινής Συνάντησης Νέων Γραφιστών Toolkit StartupΟι 50 αξιολογότερες αφίσες που προέκυψαν από τον αντίστοιχο ανοιχτό διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας με θέμα το bullying θα εκτεθούν στην Toss Gallery από τις 25 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου . Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε σπουδαστές - σπουδάστριες γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίαςενώ οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από επιτροπή καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου της γραφιστικής και του designΣτα εγκαίνια της έκθεσηςπου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 25 Απριλίουστις 10:00μμθα ανακοινωθούν και οι τρεις πρώτοι νικητές / νικήτριες του διαγωνισμούΤέλος με αφορμή τον εορτασμό για τα 30 χρόνια της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας θα παρουσιαστεί η έκθεση «30+».

 

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάναλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής για τα workshop και κράτηση θέσεων για τις ομιλίεςΓια περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχέςToolkit Startup2


Graphic Designer | aggeliki.mk@gmail.com
"Πολίτης της Κυριακής" | "Παράθυρο" 19.04.15
#Γραφιστορίες #031
 
 

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!