Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου



Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ίδρυση της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου. Είναι η επίσημη ένωση των Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου και αφορά όσους εργοδοτούνται από εταιρείες/οργανισμούς, ενεργούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή είναι εκπαιδευτικοί/ακαδημαϊκοί στον τομέα της γραφιστικής και εικονογράφησης.

Συγκεκριµένα, επίσηµοι σκοποί της ένωσης είναι: 
• Η καλλιέργεια ορθής αντίληψης για το ρόλο των γραφιστών ή/και εικονογράφων, την αξία και εφαρµοσιµότητά τους σε άλλους επιχειρηµατικούς και µη τοµείς.
• Η τέλεση καταλυτικού ρόλου σε θέµατα δεοντολογικής φύσης για φορείς και επαγγελµατίες.
• Η δηµιουργία ενός περιβάλλοντος µέσα στο οποίο τα µέλη να εξελίσσονται µε τη συναναστροφή τους, αλλά και διαµέσου εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, συζητήσεων, συνεδρίων, σεµιναρίων και εργαστηρίων.
• H εγκαθίδρυση αξιών, προτύπων και ηθικών πρακτικών στον τοµέα της ποιότητας υπηρεσιών αλλά και τιµολόγησης.
• Η καθιέρωση εκδηλώσεων, ηµερίδων και βραβείων µέσω των οποίων θα ενισχύεται και θα επιβραβεύεται η πρόοδος και η εξέλιξη σε συνάρτηση µε τη δηµιουργικότητα.
• Ο εποικοδοµητικός διάλογος µε αρµόδιους φορείς για ουσιαστικές λύσεις σε ζητήµατα και προβλήµατα που άπτονται του κλάδου.
• Η διαφύλαξη των δικαιωµάτων των µελών όπως αυτά προκύπτουν και από τις αξίες, τα πρότυπα και τις ηθικές πρακτικές.
• Η ενίσχυση της αξίας της οπτικής επικοινωνίας και η τόνωση του αντικτύπου της στην κοινωνία, την οικονοµία και το συλλογικό µας µέλλον.

Η ίδρυση της ένωσης προέκυψε µετά από µια µακρά διαδικασία και τις προσπάθειες τόσο των 22 ιδρυτικών µελών της όσο και του νεοσύστατου συµβουλίου της. Ταυτόχρονα, προγραµµατίζουµε µια σειρά από ενέργειες για το 2017, οι οποίες θα περιλαµβάνουν σεµινάρια, ηµερίδες και δραστηριότητες µε επαγγελµατίες του τοµέα τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Εκδήλωση με τίτλο Γραφιστική και Εικονογράφηση στην ΚύπροΜε αυτήν την ευκαιρία θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην πρώτη μας επίσημη εκδήλωση παρουσίασης της Ένωσης και να μοιραστούμε το όραμα μας, τις φιλοδοξίες, τους στόχους μας καθώς και προβληματισμούς στα σημερινά δεδομένα στον χώρο μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο "Mελίνα Μερκούρη" στην Λευκωσία, την Τρίτη16 Μαΐου στις 19:00. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
• Συζήτηση μεταξύ των γραφιστών Ευριπίδη Ζαντίδη και Γιώργου Σουγλίδη
• Συζήτηση μεταξύ των εικονογράφων Ντένη Κωνσταντίνου και Σπύρου Δημητριάδη
• Παρουσίαση της Ένωσης Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου

Εκ μέρους τoυ Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου

Με εκτίμηση,

Mύρια Κονναρή
Πρόεδρος Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου

Όμηρος Παναγίδης
Αντιπρόεδρος Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!