“andros efstathiou and friends” ένα πρωτότυπο εικαστικό δρώμενο στο κέντρο της Λευκωσίας

Την Τετάρτη 05 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια ενός νέου και πρωτοποριακού για τα Κυπριακά δεδομένα, εικαστικού δρώμενου με τίτλο «andros efstathiou and friends» στον γνωστό πλέον φιλόξενο εκθεσιακό και όχι μόνο χώρο Isnotgallery στην παλιά Λευκωσία. Η γκαλερί Isnotgallery είναι ένας χώρος που έχει δημιουργηθεί, διευθύνεται αλλά και απευθύνεται σε καλλιτέχνες, που εξυμνεί τις καλές αλλά και τις εφαρμοσμένες τέχνες και προωθεί πρωτότυπα και καινοτόμα έργα νέων Κύπριων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών. Βρίσκεται στην καρδιά του παλιού τμήματος της Λευκωσίας, εντός των τειχών και αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας χώρο για τη συνεχή ανάπτυξη της πιο ζωντανής συνοικίας τέχνης της πόλης. Προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό να εξοικειωθεί με τις τάσεις «du jour» στην τέχνη, όπως η εναλλασσόμενη αγορά τέχνης μέσω των θεματικών εκθέσεων φτηνής τέχνης και A.I.P. (Artists in Print). Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, στον χώρο παρουσιάζονται ποικίλα προγράμματα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και πολυμέσων, καθώς και άλλων εκδηλώσεων όπως παραστάσεις, συζητήσεις καλλιτεχνών, διαλέξεις λογοτεχνών, εκθέσεις μικρής κλίμακας και άλλα δρώμενα εικαστικού ενδιαφέροντος. 


Η νέα αυτή εικαστική πρόταση με τίτλο «andros efstathiou and friends» σηματοδοτεί για την Isnotgallery και το κοινό της την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Το πρότζεκτ αυτό είναι μια νέα προσέγγιση στο πως μπορούμε να συνδυάσουμε δημιουργικά διαφορετικά είδη τέχνης, ετερόκλητα πολλές φορές, χωρίς όμως το ένα να παρεμβαίνει αρνητικά στον χώρο του άλλου αλλά αντίθετα να τον αναδεικνύει και τον εμπλουτίζει.
Στην αντίστοιχη έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο χώρο, ο ιδιοκτήτης αλλά και δημιουργός Άντρος Ευστάθιου παρουσιάζει μια νέα σειρά φωτογραφικών κολάζ με σαφή και κύρια αναφορά στο Ελληνικό καλοκαίρι. Η ανάγκη του να εμπλουτίσει την έκθεση αυτή καλώντας φίλους από διαφορετικά πεδία δράσης, έτσι ώστε η όλη ιδέα που υπήρχε από μέρους του καλλιτέχνη για μια νέα έκθεση, να μετατραπεί σε κάτι σαφώς μεγαλύτερο και πλουσιότερο, δημιουργήθηκε στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι ο ίδιος να ολοκληρώσει τα κολάζ του. Τα νέα κολάζ του Ευστάθιου είναι μικρής κλίμακας με κεντρικό θέμα το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον ίδιο η συγκεκριμένη έκθεση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια γιορτή για το επερχόμενο καλοκαίρι. Είναι μια όχι μόνο προσωπική γιορτή αλλά παράλληλα και ένα καλοκαιρινό κάλεσμα σε φίλους καλλιτέχνες και στο πιστό κοινό της γκαλερί, που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει το ζωηρό ενδιαφέρον του, αλλά και την έμπρακτη υποστήριξή του σε τέτοιου είδους δράσεις.



Φωτογραφία: Μίλτος Καρράς



Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, στα οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ο εξαιρετικός chef Petros Andrianou δημιούργησε μια πανδαισία γεύσεων για τους καλεσμένους, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Ευστάθιου, η Life Is A Beach παρουσίασε τις υπέροχες χειροποίητες πετσέτες θαλάσσης της, ο Αντώνης Αγάς επιμελήθηκε τη μουσική και η Katerina Hadjistylli έκανε την εικαστική της παρέμβαση στον χώρο της Isnotgallery με τα υπέροχα φυτά και λουλούδια της.


Η γιορτή της Isnotgallery θα διαρκέσει όλον τον μήνα Ιούλιο στην Λευκωσία κι αμέσως μετά για τον μήνα Αύγουστο θα μεταφερθεί στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Κύπρου στην Πάφο.


Ώρες λειτουργίας της Isnotgallery: Καθημερινά 15:00 - 18:00 & Σάββατο: 10:00 - 14:00



Graphic Designer | aggeliki.mk@gmail.com
"Πολίτης της Κυριακής" | "Παράθυρο" 09.07.17#Γραφιστορίες #105

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!