17ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο - Όψεις του Κόσμου | 19 - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

17ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο 
Όψεις του Κόσμου
19 - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, ΣΑΛΑΜΙΟΥ, ΠΑΦΟΣ
Τελευταία υπενθύμιση υποβολής Κυπριακών ταινιών Animation στο Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα
Τελευταία ημέρα υποβολής Κυπριακών ταινιών: 31 Μαϊου 2018
Την αίτηση σημμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ:
Οι Κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται για το Κυπριακό Βραβείο. Δικαίωμα υποβολής για το Κυπριακό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Οι Κυπριακές ταινίες που διαγωνίζονται και στο διεθνές διαγωνιστικό επιλέγονται από την επιτροπή επιλογής του Κυπριακού προγράμματος ταινιών και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ. 
Το Κυπριακό διαγωνιστικό πρόγραμμα αποσκοπεί στη στήριξη των τοπικών παραγωγών, που βρίσκονται σήμερα σε ανοδική πορεία.
Το Φεστιβάλ προσφέρει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία σε όλους όσοι το επισκέπτονται. Προβάλλει σε μοναδικούς σε ομορφιά υπαίθριους χώρους της Κύπρου, μια επιλογή από τις κορυφαίες διεθνείς παραγωγές, εστιάζοντας σε ανεξάρτητες, μη εμπορικές ταινίες που παρουσιάζουν καλλιτεχνική ευαισθησία και πρωτοτυπία ιδεών, σεναρίου και εκτέλεσης. Επιδιώκει να φέρει τους επισκέπτες του Φεστιβάλ σε επαφή με τους σύγχρονους προβληματισμούς, αισθητικές και τεχνικές των ανεξάρτητων παραγωγών- ταινιών Animation, ενώ παράλληλα στοχεύει στην διεύρυνση του καλλιτεχνικού ορίζοντα του κοινού και στην καλλιέργεια του αισθητήριου ώστε οι θεατές να μπορούν να εκτιμήσουν το καλό σινεμά Animation.
To Φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ θα έχουν ταινίες Animation μικρού μήκους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες που έχουν παραχθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2017. 
Η 17η διοργάνωση του φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 19 μέχρι 21 Ιουλίου 2018 στο χωριό Σαλαμιού της επαρχίας Πάφου στο θερινό σινεμά της κοινότητας. 
Η επιλογή των ταινιών που θα βραβευθούν θα ανατεθεί σε τριμελή διεθνή κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στην συνέχεια.
Το Φεστιβάλ συν-διοργανώνουν οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί  Φεστιβάλ Όψεις του Κόσμου και Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή μαζί με την κοινότητα Σαλαμιού και υποστηρίζει το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Οργανισμού Animation της ASIFA. Επίσημος θεσμικός χορηγός είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Τα βραβεία χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου. 
Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλιστούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.animafest.com.cy. Για πληροφορίες info@animafest.com.cy

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!