Graphic Stories // AKTO Stories


Το Graphic Stories Cyprus και το «Design Forum - 10΄Design Talk» ταξιδεύουν στην Αθήνα! 



Προλογίζει ο Αρτέμης Ρούσος, καθηγητής Γραφικής Επικοινωνίας του ΑΚΤΟ:




Σύντομα θα αναρτηθούν κι άλλα βίντεο από τις ομιλίες της ημερίδας.
Μείνετε συντονισμένοι στο κανάλι του Graphic Stories Cyprus στο Youtube.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


AKTO Stories // Graphic Stories

Hμερίδα για το Design και την Οπτική Επικοινωνία, από το Graphic Stories Cyprus και τον AKTO.

Το Graphic Stories Cyprus και το Design Forum - 10΄ Design Talk ταξιδεύουν στην Αθήνα και, σε συνεργασία με τον AKTO, σας προσκαλούν σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στο Design.

Σάββατο 14/12/2019 // 10:00 – 16:00 // ΑΚΤΟ
Εγγραφές: 09:30
[Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Άρεως]

// Graphic Stories Cyprus in Athens

>> Προβολή των highlights από τις πέντε διοργανώσεις του Graphic Stories Cyprus, του συνεδρίου Γραφιστικής & Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, που πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο, στη Λευκωσία από το 2015.

>> Παρουσίαση του βιβλίου - λευκώματος Graphic Stories the Book - Γραφιστορίες από την Αγγελική Αθανασιάδη, συγγραφέα της έκδοσης και διοργανώτρια του Συνεδρίου.

// Design Forum - 10' Design Talk

Ένα forum καταγραφής, ανάπτυξης και προβολής του σύγχρονου Ελληνικού Design σχεδιασμένο με στόχο την αλληλεπίδραση όλων όσοι ασχολούνται με αυτό. Συμμετέχουν 17 designers, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της “βιομηχανίας” του design, τοποθετούνται και μοιράζονται τις εμπειρίες τους, έχοντας στη διάθεσή τους 10 λεπτά! Toπάνελ των ομιλητών αποτελούν οι: Στέφανος Καράγκος, Πάνος Βασιλείου, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Ειρήνη Γκόνου, Χάρης Τσέβης, Δημήτρης Φακίνος, RobSnow, Τάσος Αναστασιάδης, Απόστολος Τσιοβάρας, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, Αργύρης Αθανασιάδης, Νίκος Γαζετάς, Αφροδίτη Ηλιοπούλου, Γιώργος Θεοδώρου, Βασίλης Καραμητσάνης, Βαγγέλης Χατζηθεοδώρου, Φωκίων Ξένος.

// Double Poster Exhibition

"Graphic Design, Αμφισβητώντας την Αντίληψη" είναι ο τίτλος της έκθεσης από τον 3οδιεθνή διαγωνισμό αφίσας που διοργάνωσε το Graphic Stories Cyprus στο πλαίσιο του 5ουΣυνεδρίου, το 2019.

“Οπτικοποιώντας τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης”. Οι Graphic Designers του AKTO παρουσιάζουν αφίσες που σχεδίασαν, στο πλαίσιο ημερίδας του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα “Προώθηση της Ενεργού Συμμετοχής των Νέων στην Υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης”.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κρατήσεις θέσεων: 
www.eventbrite.com/e/akto-stories-graphic-stories-tickets-83585479419

www.graphicstoriescyprus.com


Promo video: https://youtu.be/z9Xvq11S2_w?list=PLZx-uvJbR-RfEFcPVuffBl9DW7SCoecMh













Αναλυτικότερα:


Το Graphic Stories Cyprus και ο Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος, ΑΚΤΟ, διοργανώνουν μια πρωτότυπη και δημιουργική ημερίδα που αφορά όλους τους ανθρώπους της οπτικής επικοινωνίας και του design, επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και σπουδαστές.

Τι περιλαμβάνει;

Η πρωτότυπη και δημιουργική αυτή ημερίδα θα αποτελείται από δυο μέρη:

· Στο πρώτο μέρος θα γίνει η προβολή των σημαντικότερων δράσεων του GraphicStoriesCyprus, καθώς και η παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «GraphicStories» της σχεδιάστριας οπτικής επικοινωνίας και συγγραφέως Αγγελικής Αθανασιάδη. Το GraphicStoriesCyprusείναι το καθιερωμένο θεσμικό Συνέδριου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου που διοργανώνεται κάθε Μάρτιο στη Λευκωσία, από το 2015. Το βιβλίο-λεύκωμα «GraphicStories– Γραφιστορίες», συγκεντρώνει 62 θεωρητικά άρθρα σχετικά με τις Γραφικές Τέχνες και την Οπτική Επικοινωνία, καθώς και 28 συνεντεύξεις σημαντικών επαγγελματιών του χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ένας πλήρης ελληνόγλωσσος «οδικός χάρτης» της σύγχρονης γραφιστικής. Η παρουσίαση θα γίνει από τη συγγραφέα του βιβλίου, Αγγελική Αθανασιάδη, τον ιδρυτή της ParachuteΤypefoundryΠάνο Βασιλείου, τον σχεδιαστή Μιχάλη Αντωνόπουλο και τον εικονογράφο και συγγραφέα Αρίσταρχο Παπαδανιήλ.



· Στο δεύτερο μέρος της, φιλοξενεί το «Design Forum - 10' Design Talk»για την Ελλάδα. Το «Design Forum – 10’ Design Talk» είναι ένα ελεύθερο αλληλεπιδραστικό φόρουμ καταγραφής, ανάπτυξης και προβολής του σύγχρονου Ελληνικού Design. Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Graphic Stories Cyprus, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που από το 2015 στηρίζει και προβάλει τη Γραφιστική και την Οπτική Επικοινωνία. Μετά την επιτυχή παρουσίαση του στην Λευκωσία, το DesignForumταξιδεύει στην Αθήνα και περιλαμβάνει διαλέξεις από ορισμένους από τους σημαντικότερους Εικαστικούς Δημιουργούς και Σχεδιαστές της Ελλάδας, καθώς και από νέους δημιουργούς. Έχει ως στόχο να φέρει κοντά το σύνολο των δημιουργών που προέρχονται από τη δημιουργική βιομηχανία και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, παρουσιάζοντας και προβάλλοντας το έργο τους και να ενθαρρύνει τη δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών, αλλά και του κοινού, μέσω της ανταλλαγής σκέψεων και προβληματισμών στη βάση ενός ανοικτού και ελεύθερου διαλόγου.

Παράλληλα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει στον χώρο δύο εκθέσεις αφισών:

· "Graphic Design, Αμφισβητώντας την Αντίληψη" είναι ο τίτλος της έκθεσης από τον 3οδιεθνή διαγωνισμό αφίσας που διοργάνωσε το Graphic Stories Cyprus στο πλαίσιο του 5ουΣυνεδρίου, το 2019.




· “Οπτικοποιώντας τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης”. Οι Graphic Designers του AKTO παρουσιάζουν αφίσες που σχεδίασαν, στο πλαίσιο ημερίδας του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα “Προώθηση της Ενεργού Συμμετοχής των Νέων στην Υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης”.






Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κρατήσεις θέσεων: https://www.eventbrite.com/e/akto-stories-graphic-stories-t…

www.graphicstoriescyprus.com

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!