Το ICTVC φιλοξενεί τη διεθνή έκθεση αφισών με θέμα TOLERANCE, του Graphic Stories

Το Graphic Stories ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη! 

 


ICTVC – International Conference on Typography & Visual Communication

·      Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, 5–9 Ιουλίου 2022

·      Εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις και προβολές, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας και επιστημονική ημερίδα για Print media

·      Helexpo / Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

 

Το ICTVC, το Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή τουκαι διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης και Έρευνας της Τυπογραφίας και Οπτικής ΕπικοινωνίαςΠερισσότεροι από 100 ομιλητές από 25 και πλέον χώρες θα συναντηθούν τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη σε μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις για την τυπογραφία και την οπτική επικοινωνία.

 

Μεταξύ άλλων οι: Neville Brody, Petr van Blokland, Sue Perks, Matthieu Cortat, Alexandra Korolkova, Peter Bilak, Josipa Selthofer, Akiem Helmling, Amelia Fontanel, Kok Cheow Yeoh, Martina Bembić Sergo, Jo De Baerdemaeker, Sayali Milind Phadke, Jeff Pulaski, Avni Shani, John Hudson, Liuchuan Wang, Wibo Bakker, Victoria Squire, Craig Eliason, Maria Nicholas, Richard Kegler, Purba Joshi, Andreu Balius, Mary Dyson, David Březina, Maria Bohannon, Karel van der Waarde, Ann Bessemans, Thomas Phinney, Leila Hernandez, Gerry Leonidas, Elena Bartomeu Magaña, Fraser Muggeridge, Vaijayanti Ajinkya, Hairul Latiff, Ευάγγελος Χεκίμογλου, Άρτεμις Γιάγκου, Γιώργος Τριανταφυλλάκος, Όμηρος Παναγίδης, Αγγελική Αθανασιάδη, Αλέξιος Ζάβρας, Ελισάβετ Γεωργιάδου, Γιώργος Ματθιόπουλος, Αγάπη Κανταρτζή, Κώστας Μάντζαλος, Ιορδάνης Στυλίδης, Ειρήνη Βλάχου, Χρίστος Μάης, Εύη Τσελίκα, Παναγιώτης Κάπος, Νίκη Σιώκη, Ευάγγελος Συρίγος, Dilek Nur Polat Ünsür, Belal Herbawi, Kaman Ka Man Tsang, Keith Tam, Γιώργος Κουμαρίδης, Lisa Winstanley, Αναστάσιος Πολίτης, Άγγελος Μπάκας, Ελένη Μαρτίνη, Δημήτρης Παπάζογλου, Χρυσούλα Γάτσου, Ευάγγελος Κασαβέτης, Rosalie Wagner, Νίκος Γιούρης κ.ά.


Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ανάμεσα στις δράσεις του 8ου ICTVC θα φιλοξενηθεί και η 6η διεθνής έκθεση του Graphic Stories, με θέμα «Tolerance – Ανεκτικότητα,  5-10 Ιουλίου. Η έκθεση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Λευκωσία τον Μάρτιο του 2022 και κατόπιν στη Βαρκελώνη τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς.





Διεθνής Έκθεση Αφισών με θέμα «TOLERANCE»

Creative Concept:

Από την εποχή του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, η ανεκτικότητα προβάλει ως αναγκαίο χαρακτηριστικό για την ομαλή συνύπαρξη των ανθρώπων και αποτελεί απόρροια των ανθρωποκεντρικών ιδεών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της ισονομίας και των διαχρονικών αγώνων για εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων, κοινωνικών, φυλετικών, εθνικιστικών, για την ελευθερία του λόγου και της σκέψης.

Η ανεκτικότητα αφορά την προθυμία μας να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να σκέφτονται, να εκφράζονται και να δρουν ακόμη και με τρόπους οι οποίοι δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Η ανεκτικότητα στο κάθε τι διαφορετικό, σε άλλες σκέψεις ή απόψεις, έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργική προσέγγιση και την πρόοδο, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η ανεκτικότητα αποτελεί το εφαλτήριο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τις κάθε είδους διακρίσεις και κοινωνικές ανισότητες. Είναι ταυτόχρονα ο θεμέλιος λίθος για την καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της συναίνεσης και το αντίδοτο στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.


 

Η έκθεση "Tolerance" φέρει τα αποτελέσματα του 6ου διεθνή διαγωνισμού αφίσας που διοργανώνει το Graphic Stories με τον ομώνυμο τίτλο. Συμπερλιαμβάνει 67 αφίσες εκ των οποίων: 6 νικητήρια έργα, 44 διακριθέντα έργα και 17 έργα αναγνωρισμένων σχεδιαστών. Ο διαγωνισμός έλαβε συνολικά 1420 συμμετοχές από 45 χώρες, νέος αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση, γεγονός που καθιστά το διαγωνισμό παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την οπτική επικοινωνία και τα δώρα αξίας €43.000 προσέφεραν τα πανεπιστήμια Alexander & Frederick καθώς και η εταιρία Γραμματοσειρών Parachute

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!