Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International


Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

 


Η ομάδα ρομποτικής Angels, του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής Robotex International, που διεξήχθη στο Ταλλίν της Εσθονίας, το διήμερο 17 & 18 Νοεμβρίου 2023.

Οι μαθήτριες Ναυσικά Βρούντου, Ελεάννα Καρρά, Φλώρα Καρρά και Σίλια Κτωρή απέσπασαν χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα Girls Fire Fighting, εκπροσωπώντας το Δημόσιο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου και είναι μεγάλη η τιμή αυτής της διάκρισης καθώς πρώτη φορά Δημόσιο Σχολείο από την Κύπρο κερδίζει πρώτη και δεύτερη θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής και μάλιστα στο ίδιο αγώνισμα!

Εξαιρετική ήταν και η επίδοση όλης της ομάδας στο αγώνισμα Enhanced Line Follow, όπου κατέλαβαν την 6η και 7η θέση. Την ομάδα συμπληρώνουν οι μαθητές Βασίλης Ζαννέττου, Κωνσταντίνος Θεοδώρου και Αντώνιος Μεττής.

Την ομάδα καθοδήγησαν και προετοίμασαν οι καθηγητές Μίλτος Καρράς και Μαρία Γιουτανή, οι οποίοι εργάστηκαν εθελοντικά μαζί με τους μαθητές τους εκτός σχολικών περιόδων καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Η ομάδα υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου, την Hellas Direct, το Cyprus Computer Society και τη διεύθυνση του Γυμνασίου Αρχαγγέλου.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους καθηγητές τους!!! 

   

Comments

Popular

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!