6ο ICTVC - Συζητάμε προτεραιότητες | Αναπτύσσουμε τον κλάδο

6o Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC)
Συζητάμε προτεραιότητες | Αναπτύσσουμε τον κλάδο
Λήξη προθεσμίας υποβολής προτάσεων

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο θα συμβάλουν στην πραγμάτωση του 6ου ICTVC στη Θεσσαλονίκη το 2016! Από το πρωί της Τρίτης 5 έως και το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου θα διευθύνουν τα 10 πρακτικά εργαστήρια του συνεδρίου. Θα παρουσιάσουν τις επαγγελματικές εφαρμογές και την έρευνά τους σε περισσότερες από 85 ομιλίες και θα συντονίσουν τις συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας. Θα εκθέσουν τις δουλειές τους και θα καταθέσουν δείγματα της δημιουργικότητάς τους. Θα οργανώσουν το υλικό και θα συμμετάσχουν σε ενδιαφέροντα εικαστικά δρώμενα. Θα είναι εκεί για να γνωριστούν και να μιλήσουν μαζί μας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στη θεωρία, την ιστορία, την πρακτική και την εκπαίδευση στο design για την τυπογραφία και την οπτική επικοινωνία.



Το “6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας” (ICTVC) διοργανώνεται με τη συνεργασία του Προγράμματος “Γραφικής Επικοινωνίας” του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του “Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης” και του “Ινστιτούτου Μελέτης και Έρευνας της Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας”, από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου 2016, στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.Το ICTVC θεωρείται διεθνώς ως μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που εξερευνούν θέματα τυπογραφίας και οπτικής επικοινωνίας, καθιερωμένα πλέον γνωστικά αντικείμενα με διαρκή άνθηση της επαγγελματικής πρακτικής, ποικίλα εκπαιδευτικά συστήματα, κριτική έρευνα και θεωρία, συνέδρια και διαγωνισμούς, εξειδικευμένα περιοδικά και ακαδημαϊκή βιβλιογραφία. Στις μέρες μας, η οπτική επικοινωνία εισέρχεται σε περίοδο δυναμικής ανάπτυξης σε πληθώρα πεδίων και είναι αυτά που θα συζητηθούν στη διάρκεια του συνεδρίου.

Από το ξεκίνημά του, τον Ιούνιο του 2002, το ICTVC φιλοξενεί ανθρώπους με κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για την έρευνα, την εκπαίδευση και την πρακτική σε σχέση με την οπτική γλώσσα. Το συνέδριο προσελκύει ομιλητές υψηλού επιπέδου από διαφορετικούς χώρους, που οι διαδρομές τους συναντώνται στο πεδίο του τυπογραφικού σχεδιασμού. Αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Γι ακόμη μια φορά, το πενθήμερο συνέδριο αναμένεται ν’ αποτελέσει σταθμό με 85 και πλέον ομιλίες, παρουσιάσεις και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας από συμμετέχοντες από 30 διαφορετικές χώρες. Το περιφερειακό πρόγραμμα περιλαμβάνει 11 πρακτικά εργαστήρια, 4 σημαντικές εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις, τυπογραφικές περιηγήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και άλλες “το τερπνόν μετά του ωφελίμου” εκδηλώσεις!

Κeynote Speaker θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Τυπογραφίας και Γραφικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Reading, Prof. Michael Twyman. Η συμβολή του ΜΤ, διεθνώς αναγνωρισμένου ειδικού σε θέματα ιστορίας της λιθογραφίας, είναι πολυετής και σημαντική στην εκπαίδευση, τη θεωρία και την ιστορία της γραφικής οπτικής επικοινωνίας.
Ο διεθνούς φήμης designer και Κοσμήτορας της Σχολής Επικοινωνίας του Royal College of Art, Prof. Neville Brody, συνεχίζοντας την παράδοση θα κλείσει με την ομιλία του και το 6ο ICTVC.


Ομιλητές | ΠαρουσιάσειςΕργαστήρια | Εκδηλώσεις


Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το 6ο ICTVC και τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο, Γενικό Γραμματέα του ICTVC, Δρα Κλήμη Μαστορίδη, Καθηγητή Τυπογραφίας και Γραφικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.




Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!