Ο Neville Brody στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας | 03 Ιουλίου 2024

Ο Neville Brody στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Στις 3 Ιουλίου, ο παγκοσμίου φήμης γραφίστας θα μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του με το κοινό


Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον παγκοσμίου φήμης γραφίστα Neville Brody σε μια μοναδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου, ώρα 18:30, στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτηρίου. Ο Neville Brody, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σχεδιαστές της γενιάς του, θα μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του με το κοινό, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για έμπνευση και μάθηση.

Η εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ακούσουν από κοντά τον Neville Brody να μιλά για τη φιλοσοφία του στον σχεδιασμό και τη ζωή, προσεγγίζοντας κριτικά το ρόλο της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών στον σύγχρονο κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Neville Brody θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Σχολής. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου στο ανοικτό αμφιθέατρο του πανεπιστημίου.

Το έργο του Brody έχει επηρεάσει βαθιά τον χώρο της γραφικής επικοινωνίας και έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες εκθέσεις και δημοσιεύσεις, με πιο γνωστή τη δίτομη έκδοση “The Graphic Language of Neville Brody”, η οποία συνοδεύτηκε από έκθεση στο Μουσείο Victoria and Albert. Στη διάλεξη που θα δώσει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Brody θα παρουσιάσει τον τρίτο τόμο της σειράς, που εκδόθηκε το 2023.

Ο Neville Brody είναι Καθηγητής Επικοινωνίας στο Royal College of Art, Κοσμήτορας της Σχολής Επικοινωνίας και επικεφαλής του Προγράμματος Οπτικής Επικοινωνίας.

Η παρουσία του Neville Brody στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους φοιτητές, τους επαγγελματίες και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν και να εμπνευστούν από έναν από τους πιο επιδραστικούς γραφίστες της εποχής μας.
Σχετικά με τον Neville Brody

Ο Neville Brody είναι ένας κορυφαίος τυπογραφικός σχεδιαστής και διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός οπτικής επικοινωνίας με ειδίκευση στο σχεδιασμό εμπορικών σημάτων και τη στρατηγική οικοδόμησης εταιρικής ταυτότητας. Ιδρυτής του γραφείου ντιζάιν Brody Associates, ο Brody εδραίωσε τη φήμη του ως δημιουργικός διευθυντής του περιοδικού «Face» τη δεκαετία του 1980. Έκτοτε, έχει συνεργαστεί με δισκογραφικές εταιρείες, περιοδικά και μια σειρά από διεθνείς πελάτες, μεταξύ των οποίων η Apple, το BBC online, οι Times, το Channel 4, η Mayo Clinic, η Shiseido, η Coca-Cola, η Cristian Dior και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας.


Neville Brody

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!