Poster for tomorrow 2015 "Right to Healthcare" | 10.12.2015



Η Poster For Tomorrow συστήνεται


Όταν ξεκινήσαμε το 2009, η απάντηση ήταν απλή: ήμασταν ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό διεθνές project που είχε στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους στην κοινότητα του design και όχι μόνο, να δημιουργήσουν αφίσες που θα πυροδοτούσαν τη συζήτηση πάνω σε ζητήματα που μας επηρεάζουν όλους.

Αυτοί είμαστε και αυτό κάνουμε μέχρι σήμερα. Όμως, στα χρόνια που μεσολάβησαν, εξελιχθήκαμε από έναν ετήσιο διαγωνισμό αφίσας, στη διοργάνωση και φιλοξενία δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε όλο τον κόσμο. Στην πρώτη μας πρόσκληση για συμμετοχές, δηλώναμε: «Μία αφίσα είναι μια αρχή, αλλά εκατό, χίλιες αφίσες είναι ένα κίνημα που δεν μπορεί να αγνοηθεί.»

Λοιπόν, πέντε χρόνια και δεκάδες χιλιάδες αφίσες αργότερα, πιστεύουμε ότι πλησιάζουμε να γίνουμε ένα αυθεντικό κίνημα. Δεν είμαστε απλά το poster for tomorrow, είμαστε το 4 Tomorrow, μια οργάνωση που διοργανώνει δημόσιες συζητήσεις, σεμινάρια, συνέδρια, εργαστήρια και εκθέσεις σε σχολεία, πανεπιστήμια και κρατικούς φορείς.

Μας έχουν υποστηρίξει το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (UNDEF), η UNESCO, η Διεθνής Αμνηστία και πολλοί άλλοι φορείς. Έχουμε πάει σε όλες τις ηπείρους και συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε κάθε χρόνο.

Όλα αυτά τα έχουμε καταφέρει δημιουργώντας επαφές και σχέσεις με ανθρώπους που μοιράζονται το όραμα και το πάθος μας. Δεν θα ήμασταν τίποτα χωρίς την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων στην κοινότητα του graphic design: τους ανθρώπους που σχεδιάζουν τις αφίσες, τους ανθρώπους που μας προσκαλούν για μαθήματα, τους ανθρώπους συμμετέχουν στα μαθήματα, τους γραφίστες που διδάσκουν στα μαθήματα, τους ανθρώπους που μας στηρίζουν οικονομικά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι το Poster For Tomorrow.

Είμαστε άνδρες και γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο που πιστεύουμε ότι μια αφίσα, μια απλή εικόνα που δημιουργεί αίσθηση σε συνδυασμό με ένα επιδραστικό κείμενο, μπορεί να αποτελέσει μια δύναμη αλλαγής. Μια αφίσα που, όταν αναρτάται σε έναν τοίχο ή στο διαδίκτυο, μπορεί να κάνει κάποιον να προσέξει μια αδικία και να τον εμπνεύσει να αναλάβει δράση.

Και αυτό ελπίζουμε να κάνουμε – να επιδιώξουμε να σταματήσουμε την αδικία. Να κάνουμε εκστρατείες υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, της παγκόσμιας κατάργησης της θανατικής ποινής, του δικαιώματος στην εκπαίδευση και την ισότητα των δύο φύλων για όλους. Και όλα αυτά σχεδιάζοντας μια αφίσα, ξεκινώντας τον διάλογο και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που διαθέτουν να αλλάξουν τον κόσμο και να κάνουν τη διαφορά.

Αυτό είναι το όραμα που μας ενέπνευσε να ξεκινήσουμε το Poster For Tomorrow και αυτό, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η ουσία του Poster For Tomorrow.




poster for tomorrow 2015 "Right to Healthcare"
Πρώτη παρουσίαση, 10 Δεκεμβρίου 2015
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αθήνα



Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας και το Design Toolkit διοργανώνουν την πρώτη παρουσίαση της έκθεσης poster for tomorrow 2015 "Right to Healthcare" στην Ελλάδα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
Το poster for tomorrow είναι ένας διεθνής διαγωνισμός σχεδιασμού αφίσας με ανοιχτές συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Διοργανώνεται από την 4 Tomorrow Association, έναν ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό φορέα που έχει στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους, μέσα στην παγκόσμια κοινότητα του design αλλά και ευρύτερα, να σχεδιάσουν αφίσες που θα ενισχύσουν τον διάλογο πάνω σε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και κοινωνικά θέματα που μας αφορούν όλους.
Για το 2015, το θέμα του διαγωνισμού ήταν το Δικαίωμα Πρόσβασης στην Υγειονομική Περίθαλψη. Από τις 4.980 συμμετοχές που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό, επιλέχθηκαν οι 100 καλύτερες που απαρτίζουν την έκθεση. Η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της έκθεσης γίνεται ταυτόχρονα στο Παρίσι και σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


Μετά από την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, των εκθέσεων poster for tomorrow του 2013 και του 2014 από το Design Toolkit, στο πλαίσιο του Toolkit Startup – Συνάντηση Νέων Γραφιστών που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, φέτος το Design Toolkit ενώνει τις δυνάμεις του με την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, προκειμένου η καινούρια έκδοση του poster for tomorrow 2015 να παρουσιαστεί στην Ελλάδα ταυτόχρονα με όλες τις άλλες χώρες.
Η έκθεση θα στεγάζεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, αίθουσα Νίκος Κεσανλής Πειραιώς 256. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, στις 8:00μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 20 Δεκεμβρίου 2015. Οι ώρες λειτουργίας της είναι τις καθημερινές 11:00 - 21:00 και τα Σαββατοκύριακα 11:00 - 15:00. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.


Περισσότερες πληροφορίες:

https://goo.gl/EhQYID | www.ggda.gr | www.designtoolkit.org | www.posterfortomorrow.org/en



Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!