SAVE & SHARE | Η δύναμη του κοινωνικού σχεδιασμού για ένα βιώσιμο μέλλον




Το Save & Share είναι μια ομάδα νέων που σε συνεργασία με τον ΜΚΟ Graphic Stories Cyprus δραστηριοποιούνται στον τομέα του κοινωνικού σχεδιασμού. Μέσω της καμπάνιας 4 αφισών αγγίζουν 4 πυλώνες ευαισθητοποίησης σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος. 

Το υλικό προώθησης έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της ομώνυμνης καμπάνιας Save & Share του Ευρωπαϊκού προγράμματος Solidarity Corps και στοχεύει να μεταφέρει μηνύματα μέσα από τον σωστό και στρατηγικό σχεδιασμό για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Πιο συγκεκριμένα το Save & Share είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος με θέμα «Η δύναμη του κοινωνικού σχεδιασμού για ένα βιώσιμο μέλλον», η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την τοπική κοινότητα (άλλους οργανισμούς, σχολεία, φορείς, κοινό) για την εξάπλωση της και την ανάπτυξη κοινωνικής ευθύνης προς το περιβάλλον. 

Στόχος της καμπάνιας αυτής είναι να προσφέρει και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, σε σχέση με το περιβάλλον και την προστασία του.

Αυτό πραγματοποιείται μέσα από τη δημιουργία και προώθηση της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης επαγγελματικού επιπέδου που δημιουργήσαν και παρουσιάζονται πιο κάτω.

Η καμπάνια αποτελείται από οπτικό επικοινωνιακό υλικό για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, για ένα βιώσιμο μέλλον με την ενεργό συμμετοχή του. Θέλοντας να ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή των ατόμων της τοπικής κοινότητας και να αναπτύξουν κουλτούρα συνεργασίας αλλά και προσωπικής κοινωνικής ευθύνης όχι μόνο για εφαρμογή των καλών πρακτικών προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και για συμβολή στην διάδοση τους.

Οι τέσσερεις θεματικοί πυλώνες που παρουσιάζονται στην καμπάνια είναι οι:

1. Προστασία των δασών μας
2. Προστασία των ωκεανών μας
3. Επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων μας 
4. Προστασία της βιοποικιλότητάς μας - επαπειλούμενα ζώα

Παράλληλα με τον σχεδιασμό και την προώθηση της κάθε αφίσας πραγματοποιούμε και ένα εργαστήριο ανά θεματική ενότητα. Τα εργαστήρια μας έχουν εκπαιδευτικό, ενημερωτικό και διαδραστικό χαρακτήρα, μέσα από παιχνίδια με ερωτήσεις ή ανάθεση διαφόρων δραστηριοτήτων στους συμμετέχοντες, ώστε οι ίδιοι να συμβάλλουν ενεργά στην πραγματοποίηση του εργαστηρίου. Τα εργαστήρια μας έγιναν σε συνεργασία με διάφορες άλλες ομάδες, όπως τον Περιβαλλοντικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Νεολαίας του Παραλιμνίου και το Fashion Revolution Cyprus και, επιπλέον, έχουμε συμμετάσχει στο 12ο Οικολογικό Φεστιβάλ του Δήμου Λακατάμιας και στο 7o Φεστιβάλ Νεολαίας Up to Youth.

Προωθήσετε, κοινοποιήσετε τα μηνύματα της ομάδας για την ενίσχυση της διάδοσης των μηνυμάτων τους. 

Επίσης η ομάδα είναι πρόθυμη για συνεργασίες / σεμινάρια / εργαστήρια γύρω από τον κοινωνικό σχεδιασμό. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους για οποιαδήποτε πρόταση / συνεργασία ή επιπλέον πληροφοριακό υλικό του προγράμματός τους: save7share@gmail.com

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρία Δημητριάδου






Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας! 
Μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον!




Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!