Η γιορτή της νεολαίας επιστρέφει με το “Up To YOU(th)” 2023 από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Η γιορτή της νεολαίας επιστρέφει με το “Up To YOU(th)” 2023 από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

🗓 Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου '23
📌 Πάρκο Αρκόπολης
⏰ 17:00-22:00

Το Φεστιβάλ “Up To YOU(th)” επιστρέφει ανανεωμένο, για 7η φορά, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία.

Με τον ίδιο δυνατό παλμό και το σύνθημα “Up to You(th)”, η 7η διοργάνωση του Φεστιβάλ Νέων από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, προσκαλεί το κοινό σε μια γιορτή για τη νεολαία, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους νέους, στέλνοντας δυνατά το μήνυμα πως το σήμερα και το αύριο είναι στα χέρια της νέας γενιάς, μια γενιάς που τολμά να ονειρεύεται και να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Το καθιερωμένο NGO Fair που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το NGO Support Centre και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, με τη δυναμική συμμετοχή 70+ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και άλλων οργανισμών και φορέων, αποτελεί και φέτος μια ιδανική ευκαιρία για τους νέους και νέες, που ενδιαφέρονται να εμπλακούν ενεργά σε θέματα που τους αφορούν, όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτισμός, ο εθελοντισμός και άλλα.

Στο Φεστιβάλ, τους νέους θα περιμένει επίσης το Τech Fair, μια έκθεση τεχνολογίας από εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς, όπου θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαδραστικές εφαρμογές τεχνολογίας, θα απολαύσουν ρομπότ σε ειδικές διαδρομές, διαγωνισμούς, εικονική πραγματικότητα και προγραμματισμό, ενώ η οργάνωση «Sci-Co Cyprus» θα τρέξει πολύ ενδιαφέροντα πειράματα επιστήμης στα οποία μπορεί να συμμετάσχει όποιος ενδιαφέρεται.

Για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει αλλά και να μάθει καλύτερα την pop κουλτούρα η έκθεση Geek Mania θα βρίσκεται στο φετινό Φεστιβάλ, εμπλουτίζοντας την διοργάνωση με εκθέματα με ρετρό παιχνίδια, gaming και comics από συλλέκτες του χώρου, προβάλλοντας έτσι την μοναδική αυτή κουλτούρα.

Όσοι έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τέχνες ή πιο συγκεκριμένα για το illustration θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κύπρια καλλιτέχνη Άννα Μιλτιάδου ή άλλως BRAINFKR, η οποία θα δημιουργήσει ζωντανά, πάντοτε εμπνευσμένη από την σύγχρονη κυπριακή κουλτούρα.

Επιπρόσθετα, το νεανικό κοινό μπορεί να λάβει μέρος σε δρώμενα με κοινωνικό χαρακτήρα, αφού μέσα από μια αλλιώτικη βιβλιοθήκη, την Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη, θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει ανθρώπους-βιβλία, που αφηγούνται την ιστορία τους και μπαίνουν σε έναν δημιουργικό διάλογο με τον αναγνώστη!

Το φετινό Φεστιβάλ, έχει διαμορφώσει ένα δυναμικό και πλούσιο πρόγραμμα για το κοινό, το οποίο θα απολαύσει μεταξύ άλλων ζωντανή μουσική, θα παρακολουθήσει προβολές ταινιών μικρού μήκους Κύπριων δημιουργών σε συνεργασία με τον “GeekOtopos” και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, καθώς και εντυπωσιακές κατασκευές από το Σώμα Προσκόπων. Το ήδη ενδιαφέρον πρόγραμμα θα ‘απογειώσει’ ο Κυπριακός Οργανισμός Αστρονομίας, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρατηρήσει τον έναστρο ουρανό με τα αστέρια και τους πλανήτες του, μέσω των τηλεσκοπιων που θα στηθούν στον χώρο.

Όσοι παρευρεθούν θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ανοικτές συζητήσεις για θέματα που απασχολούν τη νεολαία, σε εργαστήρια και διάφορες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως η παρακολούθηση τουΑγώνα Καλαθόσφαιρας με τη συμμετοχή της ομάδας  πολιτικών προσφύγων Hope Team, προβάλλοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση.

Eπιπρόσθετα, ο Geekotopos θα μετατρέψει τις σπηλιές του Πάρκου σε στούντιο ηχογράφησης, όπου θα γράψει ζωντανά με τη συμμετοχή του κοινού, 3 διαφορετικά podcasts. Τo “Geekout” που είναι αφιερωμένο σε κριτικές και αναλύσεις ταινιών, σειρών και βιντεοπαιχνιδιών, το “SheSpeaks” που προωθεί τη συμμετοχή των γυναικών στους κλάδους STEAM και το “ΙστοριΚών/HistoriCon”, το κυπριακό podcast με τα περισσότερα downloads στο Spotify.

Φυσικά, η μουσική και ο χορός δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα φεστιβάλ νέων. Η σκηνή του Φεστιβάλ θα γεμίσει με ρυθμούς και μελωδίες για κάθε γούστο, με συναυλίες από τα συγκροτήματα Davini Music (Ηip Ηop, Soul, RnB), On Tour (Έντεχνο, Rock) και Tease (Rock, Ρop).

Το  Simba Animal Aid και το Cyprus School of Dog Training θα είναι επίσης μαζί μας, με σκυλάκια προς υιοθεσία, αλλά και με χρήσιμες συμβουλές για καλύτερη επικοινωνία με τα κατοικίδιά μας.

Για τους μικρούς επισκέπτες, στον χώρο θα υπάρχει παιδική γωνιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για το περιβάλλον, πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια, face painting, καθώς και παραστάσεις θεάτρου σκιών.

Τo Graphic Stories θα είναι στο 7ο Φεστιβάλ του Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus "Up To YOUth" και θα προσφέρει στο κοινό ενα δημιουργικό εργαστήριο για όλες τις ηλικίες! Το εργαστήριο καθοδηγεί η Creative Director του Graphic Stories και εκπαιδεύτρια Γραφικών Τεχνών των The STEAMers, Αγγελική Αθανασιάδη.

Μαζί μας και η ομάδα Save and Share για να μοιραστεί την καμπάνια 4 θεματικών που σχεδίασε για την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στο περιβάλλον. 

Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας και σας περιμένουν υπέροχες εκπλήξεις και δώρα!

Το 7ο Φεστιβάλ “Up To YOU(th)” εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, να αποτελεί έμπνευση για συμμετοχή και ενεργή εμπλοκή όλο και περισσότερων νέων στα κοινά. Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, με την πολύπλευρη δράση του, συνεχίζει την πορεία και το έργο του για την ευημερία των νέων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, δηλώνοντας συμπαραστάτης στο δικαίωμα των νέων να πετύχουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Δες αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ Νέων, «Up To YOU(th)» εδώ.

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!