Cyprus Creative Club | Pygmalion Awards

Φέτος, για 5η χρονιά, το Cyprus Creative Club διοργανώνει τα κυπριακά βραβεία design και διαφήμισης Πυγμαλίων και δίνει την ευκαιρία στους Κύπριους σχεδιαστές καθώς και σε εκείνους που ζουν και εργάζονται μόνιμα στην Κύπρο να βραβευθούν και να προβάλουν τη δουλειά τους στο εξωτερικό και, γιατί όχι, ακόμα και να διακριθούν στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του ADC*E.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει κλάδους όπως graphics για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, την έντυπη επικοινωνία που περιλαμβάνει αφίσες, εφημερίδες, περιοδικά, καθώς και κάθε άλλη μορφή έντυπης διαφήμισης, διαδραστικά μέσα, οπτική επικοινωνία, εταιρική ταυτότητα, branding, εικονογράφηση και φωτογραφία, συσκευασία και 3D και άλλα.



Το Cyprus Creative Club [CCC] είναι ο πρώτος αμιγώς κυπριακός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που απαρτίζεται από τους κορυφαίους δημιουργικούς επαγγελματίες του χώρου της διαφήμισης, της γραφιστικής, των διαδραστικών μέσων και των μέσων μαζικής επικοινωνίας, της φωτογραφίας, της εικονογράφησης και των άλλων συναφών κλάδων. Η αποστολή του Cyprus Creative Club είναι η προώθηση των υψηλότερων προτύπων στην οπτική επικοινωνία και η ενθάρρυνση τόσο των φοιτητών όσο και των νέων επαγγελματιών που εισέρχονται στον χώρο της δημιουργίας και του design.

To CCC προσφέρει ένα ευρύ πεδίο ευκαιριών, πληροφόρησης και δικτύωσης σε σχέση με τη βιομηχανία της οπτικής επικοινωνίας μέσα από προγραμματισμένες εκθέσεις, εκδηλώσεις, ομιλίες και συμπόσια, ενώ παράλληλα διοργανώνει ημερίδες, παρουσιάσεις portfolios, ομαδικά project και φυσικά τα ετήσια βραβεία Πυγμαλίων που αφορούν τη διαφήμιση και το design. Το CCC ευελπιστεί να δημιουργήσει μια ευρύτερη κοινότητα ταλαντούχων επαγγελματιών με μεγάλη ποικιλομορφία, όπως είναι οι καλλιτεχνικοί διευθυντές, οι σχεδιαστές, οι φωτογράφοι, οι εικονογράφοι και οι διαφημιστές. Ιδρύθηκε δε με στόχο όχι μόνο να ενημερώσει, αλλά και να εκπαιδεύσει την αγορά για τα δημιουργικά επαγγέλματα και τη σημασία τους στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο, ενώ παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε νέους και όχι μόνο σχεδιαστές να προβάλουν το ταλέντο τους. Η αποστολή του Club επικεντρώνεται στην προώθηση υψηλών προτύπων στον τομέα του σχεδιασμού αλλά και της τελικής υλοποίησης παρέχοντας την απαραίτητη πλατφόρμα για δικτύωση στα μέλη του. Μέσω της αλληλεπίδρασης των μελών διευκολύνεται η αντιμετώπιση σχετικών θεμάτων και προβληματισμών και ενθαρρύνεται η ιδέα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στον τομέα.

Η άμεση σύνδεση του CCC με το Art Directors Club Europe [ADC*E] αποτελεί το παράθυρο της κυπριακής δημιουργικής κοινότητας στον ευρωπαϊκό αλλά και στον διεθνή χώρο, δίνοντας την ευκαιρία να ακουστεί και να προβληθεί το κυπριακό design στο εξωτερικό.
Το ADC*E δημιουργήθηκε το 1990 από μια ομάδα επαγγελματικών σχεδιαστικών και διαφημιστικών ενώσεων από όλη την Ευρώπη και έχει ως αποστολή να προωθήσει και να επιβραβεύσει την αριστεία και να αναδείξει την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα στο σύνολό της.

Αναγνωρισμένη ως μια έγκυρη φωνή διεθνώς, το ADC*E προάγει την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα στον κόσμο μέσω ετήσιων βραβείων, εκδηλώσεων, προγραμμάτων και δημοσιεύσεων.
Η τελική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών στον διαγωνισμό είναι η 5η Ιουνίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό και τη δράση του Cyprus Creative Club στην ιστοσελίδα: The Cyprus Creative Club
Graphic Designer | aggeliki.mk@gmail.com
"Πολίτης της Κυριακής" | "Παράθυρο" 24.05.15
#Γραφιστορίες #035
 
 

Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!