Τελετή βράβευσης έργων

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στις 18:00 οι εκδηλώσεις που αφορούν στην 1η Μπιεννάλε Χαρακτικής Κύπρου με την τελετή βράβευσης των έργων που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση αυτή. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.

Η 1η Μπιεννάλε Χαρακτικής Κύπρου διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Γραφείο Επιθεώρησης Τέχνης και τη Σχολή Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή. Αφορούσε παιδιά και νέους από 5 μέχρι 18 ετών και σαν στόχο της είχε τη διάδοση της τέχνης της χαρακτικής, την ενθάρρυνση της διδασκαλίας της και την ανάπτυξη τόσο της παραδοσιακής όσο και της σύγχρονης χαρακτικής μέσα από πρακτικές εφαρμογές.

Μετά από σειρά επιμορφωτικών εργαστηρίων που αφορούσαν εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης οι οποίοι εμπλούτισαν μέσα από αυτά τις γνώσεις τους γύρω από τη χαρακτική και τις καλλιτεχνικές της αξίες, παιδιά και νέοι ήρθαν σε επαφή με τη χαρακτική, διδάχτηκαν, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν καταπληκτικά έργα με διάφορες τεχνικές. Τεχνικές όπως τη ξυλογραφία, τη λινογραφία, την οξυγραφία, την κολλαγραφία και άλλες μικτές τεχνικές.

Η έκθεση των έργων παρουσιάζεται στον χώρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη-Λευκωσία και περιλαμβάνει τόσο τα βραβευμένα έργα όσο και έργα που διακρίθηκαν. Διάρκεια έκθεσης 1 Αυγούστου-20 Νοεμβρίου 2017.

Οι δραστηριότητες όλης της διοργάνωσης της 1η Μπιεννάλε Χαρακτικής Κύπρου έγιναν με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου. 







Comments

Popular

Διπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου, Λακατάμιας, στο Robotex International

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο De Materia Magica

Graphic Stories Cyprus to Represent Cyprus at the Prestigious Festival Eastern European Design (FEED) in Warsaw!